Sömådalen - Översjödalen

Fredag morgon, sol och lagom kallt. Efter en blåsig natt så fick vi skotta fram slädarna ur snödrivorna och när vi fått fram alla så tog vi tog vägen in till Sömådalens centrum där butiken hade öppnat tidigare för vår skull och vi fick även köpa med oss färskt bröd, vi fick även med oss en liten påse med lite smått och gott i, som butiken sponsrade oss med.

Sen for vi mot Johnsgård, där det serverades nystekta våfflor och sen vidare till Langsjöen där vi vattnade hästar och hade fem minuter. Vi tog oss tvärs över Langsjöen till Langsjövold där det var dags för lunch, en fantastisk plats.

Sen gick vi vidare mot Översjödalen med knallväder hela dagen.

Framme i Översjödalen kvarterades hästarna in i ett fjös och vi forkörare fick bo på Hjertrudsgården. Middagen serverades i samfunnshuset och på menyn stod elghakk. Efter middagen blev det bygdakveld där Sverre Nygaard visade klipp från sina tidigare filmer från forkörningen och DalarnaFemundSpelmanslag stod för musikunderhållningen även ikväll.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-