Inkörningen och levering av kolet

Tisdag morgon, vi vaknar upp i Röros och vi får packa i slädarna för att ta oss ut till inkörningen. Vi tar först en tur till åldersdomshemmet och vi är så välkomna där.

Sedan får vi åka och ställa oss i ledet bland alla andra foror som kommit från både Sverige och Norge.

Sigurd med Bjónar och Stor Po med Rumpis som dragit på kollassen helt ifrån Lomviksgården får åka in först av alla och spela upp en liten scen om hur det har gått till förr när dom levererade kol.

Sen kom dom in, en efter en, och resan är slut för denna gång. Det känns lite vemodigt att stå där på platsen och veta att det är över för i år.

Men senare på kvällen väntas kuskmiddagen på Röros Hotell så det är inte helt över än, sen spelar spelmanslaget i puben så det blir lite hurrabuus, men många är trötta nu efter en vecka ute så natten blir ganska tidig för forkörarna idag.

 

Och vi vill tacka ALLA som vi mött på undet turen. Vi har blivit mottagna på allra bästa sätt och det känns helt fantastiskt för oss! Tusen tack och på återseende!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-