Turen är igång

Foran över Siljan Foran över Siljan

Nu är vi igång med årets tur.

Igårkväll, lördag, samlades vi alla på Hesseborns gården, hästar och folk till bra boende och stall. Alla stressade runt för att få iordning till sig själva och hästarna och till kl 18 var det dags för forbondegudstjänst i en nästintill fullsatt Leksands kyrka. Leksandslåt och Dalarna Femund Spelmanslag framförde några låtar och prästen välsignade vår tur.

Efter kyrkan var det dags för god middag på Bosporens restaurang innan vi gick hem och bäddade ner oss under fällen.

Måndag morgon startade vi kl 9 från Hessebornsgården och åkte genom Norets gator mot kyrkan där vi blev varmt mottagna av massvis av människor och kyrkklockan ringde en extra gång för vår skull. Några små incidenter blev det innan vi nådde Siljans is. Isen knakade rejält när dom första hästarna gick, men isen var säker.. Vi gick ut på Kapsylgagattu (Österviken) till Sunnanäng och Britsgården där vi bjöds på fika och en liten paus innan vi for ner på Siljan igen och mot Hjortnäs brygga och sedan till Laknäs, där vi fick komma upp på fastmark igen. Vi tog följe med ett hästekipage som visade vägen till lunchstoppet, även där blev vi bjudna på kaffe och bullar i massor.. Sedan åkte vi vidare till Kullsbjörken och Utby. Vid Gärdebyn fick vi hjälp av polisen att ta oss över en vältrafikerad rv70 och sedan upp i Gärdebyn och ner mot Rättviks centrum. Skymningen kom när vi nådde Rättvik och vi gick vidare förbi travbanan och sedan upp mot Backa, där vi fick stalla in hästarna och vi fick gå mot bystugan där vi blev varmt mottagna med korvgryta och gott tilltugg med kaffe och kaka..

Efter maten var det konsert i bystugan med lokala kändisar och Dalarna Femund Spelmanslag.

 

Länk till många fina bilder från dagen finns här: http://www.facebook.com/pages/Dalaliv/153940359694#!/media/set/?set=a.10150588036984695.410491.153940359694&type=3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-