Glysjön - Särna

Ännu en tidig morgon blev det för oss alla då vi har en lång dag framför oss upp till Särna. Vi tog oss från gården och ut på ett nytt spår som ledde oss ut på skoterleden som vi följde nästan hela vägen upp till Särna, med ett undantag vid Långnäset, där det bjöds på kolbulle och kaffe.

Därifrån tog vi oss vidare ner på sjön och fortsatte över myrarna upp mot Särna. Där kom vi in på den gamla järnvägsbanan som vi följde in till centrala Särna där vi blev varmt mottagna av befolkningen och vi blev bjudna på kaffe, glögg, smörgåsar och bullar. Det fanns även chans att fylla på färdskrinet.

Vi tog oss sedan vidare upp mot Lomkällan och dagens mål. Hästarna fick komma in i dom fina stallarna och folket fick bo i tre olika kojor som var uppvärma och behagliga att bo i.

På kvällen bjöds det på en god middag inne på Lomkällan.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-