Slåtterdagen

Årets slåtterdag var som alltid arrangerad vid Hjortnäs brygga och i år var det Skogstadbron som fick äran att dra slåttermaskinen. Han gjorde det otroligt bra och sedan fick Charlie ta över när det skulle räfsas ihop. Han räfsade snabbt ihop höet och alla duktiga och glada slåtterfolk fick fort upp höet i luften och slåttern var över, snabbare än nån kunde ana.. Hästarna Vilja och Danne tog med sig folk som ville ut och åka en tur med vagn på en liten rundtur, det blev ganska många turer innan alla fått åka..

Det var mycket folk som samlats för att vara med eller bara stå och se på och prata lite. När höet var bärgat var det dags för underhållning med delar av Dalarna Femund Spelmanslag, vi fick dock vänta in motorcyklisterna Svein Arild och Evald som kom ända ifrån Hamar för att vara med. Efter en stunds spelande var det sedan dags att bege sig "hemåt" till Britsgården, där det väntade trevlig samvaro vid bryggan nere vid Siljans strand.

På kvällen bjöds det på god grillmat med massa gott tillbehör och en supergod dessert. Efteråt blev det liveunderhållning av spelmännen och vi pratade och hade det väldigt trevligt till långt in på natten, sista natten med gänget..

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-