Hösttur

Finns intresse i november kan jag ordna en helgtur med övernattning och god mat kring fäbodarna i skogarna runt Nittsjö, Rättvik. Självkostnadspris och att ha viss mat med själv. Det går att anpassa vägval efter snö eller barmark. Tänker mig en ridtur, men det går att ta med vagns/slädekipage som får gå andra vägar till samma mål. Det är mycket vadning och blöthål, men bitvis väg så man kan ta en galopp.Boende inomhus, men kanske inte jätte varmt. Den som är intresserad kan meddela mig på facebook, Rina Solvik eller mejl rinasolvik@hotmail.com, datum får bestämmas när man vet om nån vill med överhuvudtaget.

/Rina Solvik

 

Helgtur i Rättvik, 10-11 nov. Samling vid NittsjöKeramikfabrik kl 9 lördag. Alla tar med eget hö till sin häst, det körs till övernattningsplatsen tillsammans med sovsäckar, hästutrustning och annat man inte vill ha på hästryggen om man rider. Dom som kör kommer få ta lunchgivorna på sina vagnar. Vi tar vägar och stigar upp på Tövåsberget , ryttare får en riktig skogstur på gamla buffringsvägar. Hästarna måste klara sanka partier och att vada. Körfolket går på grus och sandväg. Till lunch sammanstrålar vi och fixar maten vi själva har med, sen delar vi oss igen och ses vid nattplatsen. Hästar ute vid träd eller i hage man gör själv. Folk bor i dels stuga med eldstad, 3 sängar och några golvplatser, dels kåta med kamin, ung 4 får plats där. Blir vi fler finnns sovloft med 2 sängar och nån golvplats, men utan eldstad, ev fotogenkamin om det är jätteruggigt. Kvällsmat bjuds till självkostnadspris. Ung 50-75 kr. Frukost ingår i boendet, som kostar 250 kr. Söndagen kan vi rådgöra tillsammans hur vi vill göra, och hur lång den dagen blir.Välkomna till Rättvik!!!!!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-