Gördalen - Drevdagen

Guro får en semla vid ankomsten till Drevdagen Guro får en semla vid ankomsten till Drevdagen

Hästarna har i natt varit inkvarterade i ett nedlaget stall i utkanten av Gördalen. Vi forbönder har bott i flotta stugor. Frukost, som var sponsade av coop i Särna, vart vi bjudna på i bystugan. Starten gick problemfritt kl. 8.45. Efter 1,5 timme vägkörning, var det dags för vattning. Ledarhästen Svarten gjorde ett realt skutt rakt ut i diket mitt under vattningen, där snödjupet var ca. 70 cm. Det vart ifrånspänning av honom där i snön så han kunde ta seg upp på vägen igen. Vi tog sedan av på skoterleden mot Drevdagen (delar av södra kungsleden). Första 500 m gick det tungt åt hästarna, men sedan varit det fin körning. Strax före lunch gikk et skakel av för Jennys Tindra. Jocke m.fl. hjälptes att laga dette, och det syntes väl att Jocke hade varit och spikat, så det vart lite omplåstring på honom också. Det är tur han har Helena med sig som har ett halvt apotek.

Lunch intogs ur eget färdaskrin i dag strax före Lekåsen. Stor Po och Kjetil tog fram surströmming för lunch. Det vart ganska häst- och folktomt rundt dem.

Ved fem-tiden kom vi fram til Drevdagen där vi vart varmt välkomnade av drevdagsborna med semlor och kaffe! Boendet var i ett vandrarhem och hästarna fick ett jättefint stall. På kvällningen god middag i Fjällbjörken restaurang. Det har varit en helt underbar dag i dag med vackra vyer och jättetrevliga människor.

 

Fakta:

Sträckning: 29,8 km

Medelhastighet:4,6 km/h

Stigning: 434 m.

 

Anna, Jocke, Johan

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-