Höstturen

På fredagsmorgonen startade 8 hästekipage ut från Tandsjöborg i riktning mot Abborsjöknoppen. Det var 6 ekipage med vagnar och 2 ryttare.  Det blåste lite nordanvind men det gick fort uppför backarna när Tor tog täten. Vid Uvberget tog vi lunch och fortsatte sen till Knoppen där vi satte upp hagar till hästarna och inkvarterade oss själva i jägarnas koja. På kvällen underhöll vi oss själva med allsång samt lyssnade till Kämp Jans icke alltid rumsrena historier. Nästa dag åkte vi till Pilkalampinoppi och tittade på brandtornet och den fantastiska utsikten. Sen fortsatte vi på slingrande skogsvägar norrut och till sist kom vi till Börningsberget som är ett skogsmuseum med kojor, kälkar, redskap och stora träd. Där övernattade vi i eldpallkojan och hästarna bands upp och fick stå och mumsa hö. Mera sånger,  historier och skratt förgyllde kvällen.                                                                                                                                                                                                     Nästa dag gick färden till Fågelsjö som var resans mål. Fågelsjö gammelgård har blivit upptagen i världsarvet tillsammans med sju andra hälsningegårdar. Det är en unik gammal gård där man byggde ett nytt hus 1909 och låste sen dörren till det gamla huset och lämnade alla möbler, kläder och saker kvar i det gamla huset. Allt var kvar när man sen öppnade gården för visning.

Efter en god lunch blev vi guidade på gården och fick bl.a. se en bössmedja där man tillverkade bössor på 1800 talet. Sen var det dags att åka hem och alla var nöjda med helgen och ser nu fram mot nästa tur…

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-