Gästturen

Den 19 - 21 mars 2010 gjordes en " testtur " med turister. Vi åkte från Lomviksgården till Sorken och tillbaka.

Micke, HansOle och PerArne var kuskar. PerArne skötte dessutom mathållningen med den äran. Vi hämtade gästerna med häst och släde ute vid vägen, så de fick prova på hästkrafterna på en gång. Väl framme på gården blev det inkvartering och visning av gården. Sen åt vi en delikat middag ute i gammelhuset. Kvällen avslutades med visning av filmen från Faluresan. Nu hade alla fått den rätta inpirationen.

På lördagsmorgonen var det tidig frukost och avfärd över Flötningsjön mot Drevsjö och Sorken. Tyvärr var Vurrusjön uppvattnad så vi fick ta vägen till Drevsjö. Vi körde sen Femund upp till Sorken. Vädret var varmt men med en strålande sol så Färden på Femund var fantastisk, med många vackra fjäll i fonden. Framme i Sorken väntade Stefan o Monika, de berättade om gården och forkörning som pågått i 300 år och sen blev det middag, en traditionell Norsk rätt.

Söndagen bar det av tillbaka till Lomviken. De starka hästarna drog oss framåt och det var som en resa tillbaka i  tiden. Framme i Lomviken åt vi en sen lunch innan alla återvände hemåt.

 

Vi har fått mycket bra feedback från våra nöjda gäster. " Vi kände oss som  dollarturister när vi blev så väl omhändertagna" " Lisa för själen".

Det här är nog mer exotiskt än vi tror, vi börjar nu förstå att det här går att sälja fast det är nästan vardagsmat för oss. Vi skall samlas till en utvärdering och se vad som var bra och vad som kan göras bättre. Nästa år kanske det blir tre såna här turer om det finns intresse...

 

Läs också vad en av våra gäster skriver om turen se www.lomviksgarden.se