Lomviksgården
Detta var en storbondegård och gränshandelsstation som uppfördes 1867. Gården ligger vackert på en udde i Flötningsjön, nära norska gränsen. Gården som är K-märkt ägs nu av Dalarna Femund Forkörarförening. 

Forkörarföreningen driver gården på gammalt vis som ett levande museum med häst och gamla redskap. Vi har sommaröppet med café och möjlighet till övernattning.

Vi vill förmedla det gamla kulturarvet och låta våra gäster uppleva hur det var förr. Vintertid  övernattar vi här på våra  årliga turer med häst och släde till Röros marknad i februari. Delar av  leden som går till Röros blev Världsarv 2010.

Lomviksgården ligger vid Flötningsjön nära Svensk/Norska gränsen i Norra Dalarna.Skyltat från Rv 70 mellan Drevsjö och Idre.

Kontakt: Irene Bonslet + 47 402 17 114 
mail: irene.bonslet@gmail.com

VINDUENE PÅ LOMVIKSGÅRDEN
Fönsterrenoveringen är klar
Efter flera år av arbete, papper att fylla i på rätt sätt, möten med bland annat myndigheter, hantverkare och läns-antikvarier är nu Lomvikens fönster klara. 
Varenda enskild fönsterbåge var/är unik. Det har jobbat två mycket bra hantverkare från Rommehed Byggnadsvård och Snifix  som lagt ned hela sitt kunnande i renoveringen.
Mycket arbete har lagt ned även från föreningens medlemmar- främst Kristina Sundin som gjort ett kämpearbete! 
 Lomviksgårdens gammelhus står sig i många år till- nu med nya fönster. Väl värt ett besök!