Lomviksgården
Detta var en storbondegård och gränshandelsstation som uppfördes 1867. Gården ligger vackert på en udde i Flötningsjön, nära norska gränsen i Norra Dalarna.Skyltat från Rv 70 mellan Drevsjö och Idre. Gården som är K-märkt ägs nu av Dalarna Femund Forkörarförening. 

Forkörarföreningen driver gården på gammalt vis som ett levande museum med häst och gamla redskap. Vi har sommaröppet med café och möjlighet till övernattning.

Vi vill förmedla det gamla kulturarvet och låta våra gäster uppleva hur det var förr. Vintertid  övernattar vi här på våra  årliga turer med häst och släde till Röros marknad i februari. Delar av  leden som går till Röros blev världsarv 2010. Det går att boka visningar, mat och övernattningar sommartid när vi bor på gården och har sommaröppet. Ring någon av nedstående:

Kontakt:

Sonja Bond: + 46 (0) 73 68 78 738
Irene Bonslet + 47 402 17 114 
mail: irene.bonslet@gmail.com


 

loading...

LOMVIKSGÅRDEN -
EN KALL JANUARIDAG 2021

Vi (KusHanna med barn) bestämde oss för att kolla läget på gården en helg i januari. Ingen hade varit där på länge och det kändes som hög tid att kontrollera allt från värme till råttor....

Jag hörde mig för innan hur långt vi skulle kunna åka med bil. Det var plogat till parkeringen så jag (KusHanna) och de två yngsta av barnen- Stina och Arvid tog med oss skidorna.  Vi  skidade in den sista biten genom drivsnö. Det var så mjukt att vi nästan gick på marken. Allt var i ordning på gården och i nya huset var det värme på som det ska vara i badrummen. Inga tecken på möss någonstans!

Det gick snabbt och bra att få upp värme i köket så vi sov där inne. Gården saknade sina forkörare...