logo%20Dalarna%20Femund

 

Dalarna Femund Forkörarförening

är en Svensk/Norsk förening som bildades för att bevara och dokumentera forkörarkulturen i Norden. Innan det fanns vägar var det bara på vintern man kunde frakta varor. Frusna sjöar och myrar utnyttjades för att komma fram till marknader och städer. Vår viktigaste aktivitet är resan till Röros marknad i februari. 
 

Lomviksgården

Dalarna Femund Forkörarförening äger en gammal färdasgård som ligger på svensk/norska gränsen i Flötningen. Vi driver gården på gammalt vis med hästar och visar gården som ett tidsdokument från förra seklet. Sommartid har vi cafe´och visning av gården. Det går att boka visningar och övernattningar. Läs mer här

Du är varmt välkommen att bli stödmedlem!
Då stödjer du föreningen, får nyhetsbrev och tillgång till medlemssidan för mer information om just turer, arrangemang med mera.  
Medlemsavgiften ;
200:- stöttemedlem      
Avgiften sätts in på något av nedanstående bankgiro;
Svenskt bankgiro: Swedbank 5432-3050
Norskt bankgiro, Tolga Sparbank: 1885 10 95523
Kom ihåg:
Skriv namn, adress, telefon och e-postadress när du betalar in avgiften, samtidigt kontaktar Du sekreteraren och kassör via mail när du betalat. Vill Du ansöka för aktiv medlem skickas ansökan till sekreteraren (klicka på länk ovan)  därefter tar styrelsen beslut.
(Aktiv medlem= har rösträtt på årsmötet) 
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Varmt välkommen att träffa oss på olika platser, besöka Lomviksgården, följa oss på sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.
Prata häst, minnen, forkörning och kommande upplevelser.
                                                              

loading...



 

           SOMMAR 2024

Sommarcafe på Lomviksgården
Fredag-söndag juli månad. Vi har våfflor & kaffe med fika.
Övernattning på pig- och drängloft erbjuds.
Konstutställning i sommar med Finn Moen.
Vill du boka tex boende, guidening, mat eller har frågor, hör av er till:
Irene + 47 402 17 114                                         

I sommar bygger vi en kolmila på Lomviksgården. Arbetet pågår i intervaller under sommaren och nån vecka in i september. Välkommen att ta del av arbetet och fråga gärna om du undrar mera om detta mytenomstunna, spännande arbete.