logo%20Dalarna%20Femund

 

Dalarna Femund Forkörarförening

är en Svensk/Norsk förening som bildades för att bevara och dokumentera forkörarkulturen i Norden. Innan det fanns vägar var det bara på vintern man kunde frakta varor. Frusna sjöar och myrar utnyttjades för att komma fram till marknader och städer. Vår viktigaste aktivitet är resan till Röros marknad i februari. 
 

Lomviksgården

Dalarna Femund Forkörarförening äger en gammal färdasgård som ligger på svensk/norska gränsen i Flötningen. Vi driver gården på gammalt vis med hästar och visar gården som ett tidsdokument från förra seklet. Sommartid har vi cafe´och visning av gården. Det går att boka visningar och övernattningar. Läs mer här

Du är varmt välkommen att bli stödmedlem!
Då stödjer du föreningen, får nyhetsbrev och tillgång till medlemssidan för mer information om just turer, arrangemang med mera.  
Medlemsavgiften ;
200:- stöttemedlem      
Avgiften sätts in på något av nedanstående bankgiro;
Svenskt bankgiro: Swedbank 5432-3050
Norskt bankgiro, Tolga Sparbank: 1885 10 95523
Kom ihåg:
Skriv namn, adress, telefon och e-postadress när du betalar in avgiften, samtidigt kontaktar Du sekreteraren och kassör via mail när du betalat. Vill Du ansöka för aktiv medlem skickas ansökan till sekreteraren (klicka på länk ovan)  därefter tar styrelsen beslut.
(Aktiv medlem= har rösträtt på årsmötet) 
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Varmt välkommen att träffa oss på olika platser, besöka Lomviksgården, följa oss på sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.
Prata häst, minnen, forkörning och kommande upplevelser.
                                                              

loading... 

 Nu är det vinter och vi startar vår resa till Röros. Här kan du ta del av programmet, ungefär var vi är, hålltider (Obs! cirkatider) evenemang ni kan ta del lite av mm. 
10/2 Lördag morgon
Skogen-Flyktan   
11/2 Söndag Stokkeld                     
12/2 Måndag Särna
13/2 Tisdag Idre             
14/2Onsdag  Lomviken                  15/2 Torsdag Sorken                       
16/2 Fredag Elgå                               
17/2 Lördag Femundshytta 
18/2 Söndag Tufsingdalen              
19/2 Måndag Korssjön                    
20/2 Tisdag Röros   
 
Vill du följa forkörarna och deras hästar  finns det mycket att ta del av i sociala medier. På facebook kommer det uppdateringar ofta.
Du finner både bilder, filmer och text.  Klicka här 

Sigurd och Veronica kör in i Idre februari 2023 på resan mot Röros. Fotograf är Maria Söderqvist. Läs gärna mer om vår resa under medlemsfliken. Där finns fler berättelser om turen, kommande arrangemang, Lomviksgården mm. För dig som ännu ej är medlem- se informationen på vänster sida. Välkomna!