logo%20Dalarna%20Femund

 

Dalarna Femund Forkörarförening

är en Svensk/Norsk förening som bildades för att bevara och dokumentera forkörarkulturen i Norden. Innan det fanns vägar var det bara på vintern man kunde frakta varor. Frusna sjöar och myrar utnyttjades för att komma fram till marknader och städer. Vår viktigaste aktivitet är resan till Röros marknad i februari. 
 

Lomviksgården

Dalarna Femund Forkörarförening äger en gammal färdasgård som ligger på svensk/norska gränsen i Flötningen. Vi driver gården på gammalt vis med hästar och visar gården som ett tidsdokument från förra seklet. Sommartid har vi cafe´och visning av gården. Det går att boka visningar och övernattningar. Läs mer här

Du är varmt välkommen att bli stödmedlem!
Då stödjer du föreningen, får nyhetsbrev och tillgång till medlemssidan för mer information om just turer, arrangemang med mera.  
Medlemsavgiften ;
200:- stöttemedlem      
Avgiften sätts in på något av nedanstående bankgiro;
Svenskt bankgiro: Swedbank 5432-3050
Norskt bankgiro, Tolga Sparbank: 1885 10 95523
Kom ihåg:
Skriv namn, adress, telefon och e-postadress när du betalar in avgiften, samtidigt kontaktar Du sekreteraren och kassör via mail när du betalat. Vill Du ansöka för aktiv medlem skickas ansökan till sekreteraren (klicka på länk ovan)  därefter tar styrelsen beslut.
(Aktiv medlem= har rösträtt på årsmötet) 
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Varmt välkommen att träffa oss på olika platser, besöka Lomviksgården, följa oss på sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.
Prata häst, minnen, forkörning och kommande upplevelser.
                                                              

loading... 

 Arbets- helg 2-3 september
Nu är sommaren på Lomviks- gården över och vi stänger snart igen. Detta sker under en  arbetshelg 2-3 september då vi i trevligt sällskap plöjer med häst, stänger fönsterluckor, har in utemöbler mm. Kom gärna och hjälp till. Sedan väntar gården bara på snön och nästa gång den får besök av människor och hästar. Bland annat planeras en vintermarknad. Mer info snart om den.

Vill du följa forkörarna och deras hästar  finns det mycket att ta del av i sociala medier. På facebook kommer det uppdateringar ofta.
Du finner både bilder, filmer och text. 
Klicka här 

Sigurd och Veronica kör in i Idre februari 2023 på resan mot Röros. Fotograf är Maria Söderqvist. Läs gärna mer om vår resa under medlemsfliken. Där finns fler berättelser om turen, kommande arrangemang, om sommaren 2023 på Lomviksgården mm. För dig som ännu ej är medlem- se informationen på vänster sida.