Nu när vintern har gjort entré och sommaren känns avlägsen, kan vi blicka tillbaka till en av sommarens fina händelser på Lomviksgården.
         -----------------------------------------------------

Rapport fra den 9.e hantverksdagen 14 juli 2019.

Det var i mars at Irene - «stortomten»- på Lomviken spurte om jeg ville ta ansvaret for Hantverksdagen på Lomviken i år.                          Dette har jo vært Kristina og mitt « prosjekt « i alle år siden   oppstarten 2011.
Etter en rask telefonrunde til de 8-10 håndverkerne/
hobbyprodusentene som bruker å delta (hvor alle var positive) bestemte vi oss for «å gå for det».

Irene meddelte Fjällposten om annonsen, men det viste seg at den desverre aldri kom inn der og infoen om Hantverksdagen nådde ikke ut til så mange som ønskelig,

På tross av dette kom det rundt 100 - 150 besøkende til gården denne litt vindfulle men solfylte dagen. Ekstra trivelig var det at flere seniorforkjørere, Åse og Leif Volden,Tove og Helge Bakken og Signe og Steinar Håsæter tok turen. De lot seg ikke stoppe av hverken vonde bein el mer el mindre dårlig form!
På denne fine dagen, i lé av den gamle vakre bygningen med de prydelig restaurerte vinduene ble nok mangt et hyggelig minne gjennoppfrisket dem imellom.Vår mest aktive seniorforkjører Sven-Erik Storpo Johannsson hentet ut bøker fra vårt eget» bibliotek» å jeg går ut fra det ble veksla mye kunnskap og meninger rundt bordet.

Det var jo Helge som på begynnelsen av 2000-talet foreslo at vi skulle leie/arrondere Lomviksgården, og som etter en avstemning i foreningen fikk en avtale med Âlvdalen kommune - etter mye møtevirksomhet med representanter fra DFF og kommunen.

Det er veldig hyggelig å kunne vise fram en vakker gård med beitende dyr i flotte omgivelser,men det krever endel forberedelser og arbeid. Det skal ryddes, klippes og stelles på alle vis, og inne skal det vaskes og bakes. Mye av dette arbeidet ble gjort før kafésesongen åpna første helga i juli.

På årets Hantverksdag var vi 5 stk: Viola og Storpo, Marit «Fjellbia»(honningprodusent fra Lillebo), Pål og meg selv. Det er i underkant av det optimale,kan man si. Her skal jo iløpet av dagen (med publikumsåpning 11 - 16), kokes kaffe, lages vaffelrøre og steikes vafler i mengder serveres. Selges også bøker og kol, informeres, hentes og bringes varer osv.
Det skal sies at vi trives, men de som trives kan også bli slitne!

Viola og Storpo var der 2. e søndag på rad, itillegg til 1. a uka i juli, men vi trenger flere. Ivrige forkjørere som kan vise og bidra med alt det de kan og ta inn penger til vedlikehold av gården.
Denne dagen er en strålende anledning til å fremme og informere om forkjørerkulturen for alle de interessert besøkende.

Takk til alle håndverkere/hobbyprodusenter, utstillere, kjøkkenpiger og tomter som gjorde denne dagen så fin.
En ekstra takk til Narve Fredheim som spilte trekkspill m/komp og skapte god sommerstemning.

Vennlig hilsen
Lill K. Myhre