Foran igång

Deltagarna i Blickstugeturen började samlas på Lomviksgården under fredagskvällen den 12 februari. Vägen in på gården var kantad av marchaller och inne i storstugan på gammelgården var det uppdukat till välkomstfest och också en inofficiell invigning av det ryrenoverade nyhuset där nu kök och duschrum var klara att använda

Med på årets tur var också Sigurd Svendsen med två specialdrengar. Det var Hans som är ordförande i Röros kommun och Solvieg som genom norsk TV fått sin önskedröm att få följa med Dalarna Femund på en fora till Röros uppfylld. Därför följdes vi av ett TV-team som skildrade resan vilket kommer att resultera i en halvtimmesprogram på NRK. Även om dessa var specialgäster deltog de som vilka drengar som helst för i Dalarna Femund är ingen förmer än den andra.

I gryningen packades slädarna och hästarna selades på och vi gav oss i väg på vår 11 resa mot Röros. På grund av mycket stöp eller overvann som man säger i Norge fick vi lov att ta vägen till Drevsjö istället för att som planerat följa den gamla färdasvägen över sjöarna.

Framme i Drevsjö gjorde vi det sedvanliga vattningsstoppet vid sjukhemmet så vi kunde visa upp oss för de gamle och sen åkte vi till Glötvold handel där vi bjöds på lunchpaus med dans och musik.

Färden gick sen vidare till den gamla färdasgården i Vestere Sorken där Stefan och Monica tog emot med traditionell middag med gröt och spekemat. Delar av spelmanslaget var också på plats och underhåll och vi hade en toppenkväll.