Saetre-Korssjön dag 3

Vi startade i gryningen och körde in till lanthandeln i Tufsingdalen där vi och hela byn bjöds på en utsökt frukost. Det var minus 25 grader men det värmde skönt vid eldarna.

Mätta och belåtna fortsatte vi vägen genom Tufsingdalen och svängde sen av ner på Siksjön.

Vi var beredda på en tung körning med mycket stöp men det spår som Sigurd preparerat med bandvagnen hade frusit ihop riktigt bra och de blöta partierna var få. Snart var vi över Siksjön och kom fram till Holla där vi bjöds på kaffe.

Nästa etapp upp mot LIlla och Stora Korssjön brukar vara tuff då det går uppför fjället men det var mindre snö än vanligt så det gick utan större problem. Vi hade blivit varnade för att Korssjöarna skulle vara mycket besvärliga med djupt vatten på isen men även här gick det bättre än befarat. Bitvis var det visserligen riktigt blött och det frös is under slädarna. På näset mellan Korssjöarna tog vi en rejäl rast så hästarna fick vila medan vi gjorde upp eld och ordnade lite försenad lunch. Även stora sjön  klarades av och vi nådde gårdarna i Korssjön när det började skymma.

Vi bjöds på en mustig välsmakande soppa och på kvällen kom Sara med fiolen och vi hade en trevlig stund med allsång och diverse soloprestationer.