Sommarforan

Sommarforan startade i Älvdalen men det var lite lite deltagare i år. Endast HansOle och Marie. Det for över Nybolet och kanonvägen till Nybron där Magnus och IngaLill hade förberett med eld och varm mat.

Magnus blev med därifrån på tisdagsmorgonen till Orsa och Erik där det bjöds på god mat och en spännande Österrikisk kaka som fick toppbetyg från forkörarna.

På onsdagsmorgonen for vi från Näset och mot Bergkarlås. PerArne och Moa mötte och det blev en kort dag uppöver berget.

I Bergkarlås välkomnades vi av kolarna som var glada att vi lagt om turen så vi kunde vara med. Vivi anslöt här  och hon framförde en nyskriven låt som hette milrök. Det var första gången den framfördes strax efter milan tändts., den handlade om folket runt milan. Det blev lite Hurrabuus på natten och inte så lite heller enligt som som var där... Sigurd, Agnete, Jennie och Micke kom och hälsade på. OlePeder och Jorid var också där. Det var intressant att se tändningen av milan och vi lärde oss en del av kolarna. Vi hoppas nu att de kommer till vår mila i Lomviken i slutet av augusti.

Dagen efter bestämde sig Magnus för att åka hem. Det var nu tre ekipage som begav sig mot Ickholmen. PerArne och Moa med Bella och Pelle. Erik och Vivi med hästen Vilja och HansOle och Marie med hästarna Liljar och Sognar.

PÅ Ickholmen blev vi bemötta med underbar provsmakning av diverse korvar och kött och tillbehör till det. smarrig efterrätt var det också, äppelpaj och vaniljsås.. Sen var badtunnan uppvärmd och Marie, Moa och Vivi tog ett varmt och skönt bad för att sen svalka sig i sjön. PerArne ville inte bada med tjejerna så han tog ett dopp efteråt han.

På fredagen gick färden via Rättvik och Laknäs till Tällberg. Det gick fortare än vi hade hoppats så vi kom till Klockargården före spelmännen. Med några extra passagerare som krydda for vi sen till Sunnanäng och familjen Lars Björk. Efter inkvartering av hästar och folk hade vi en gemytlig kväll.

Många hade infunnit sig till slåtterdagen så vi fick upp hässjan i en hast. Erik och PerArne hade fullt upp att skjutsa folk hela dagen.

Kvällen tilbringade vid Hjortnäs Brygga. Dalarna Femund Spelmanslag gjorde ett bejublat framträdande med hjälp av många lokala förmågor där Hans Portström verkligen visade framfötterna. Lasse Björk var mycket nöjd med kvällen och alla hade verkligen kul.

På söndagen var det hemfärd efter frukost, och nu ser vi fram emot nästa års tur med mera  Huurabuus.

Mer bilder se Galleriet.

 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-