Höstturen 2012

Årets hösttur gick i trakterna runt Nittsjö I Rättvik. Rina Solvik stod för arrangemanget. Det var 4 ekipage med vagnar och 5 ryttarekipage som startade från Naturbruksgymnasiet . Turen gick på gamla basvägar i skogen och fina små grusvägar. Det var barmark men på sina ställen syntes rester av snön som föll veckan innan. Vi gjorde lunchstopp vid Dalhalla, det gamla kalkbrottet som nu mer är känt för sina opera-och musikarrangemang. Hela området norr om Rättvik är starkt präglad av kalk-hantering och vi åkte på gamla nedlagda smalspåriga järnvägar och passerade ruiner av kalkugnar.

I skymningen kom vi fram till Karl Tövåsens fäbodar där hästarna släpptes ut i hagar och folket inkvarterades i två fina fäbodstugor. Tin Gummus som var en av ryttarna är vallkulla på fäboden och flyttar dit på sommaren med sin familj och alla djur. Hon berättade om sin verksamhet med smör och ost-tillverkning och vi fick också lite smakprov.

Senare på kvällen serverade Rina en interaktiv måltid som var och en fick komponera och lägga på glödbädden av Lomvikskol. Det fanns lax, potatis hemodlad med egna hästkrafter, diverse grönsaker, såser och röror. Till detta serverades olika drycker och till efterätt grillades jättelika marchmallows och chokladmousse. Det blev en glad och trevlig kväll tillsammans med nya och gamla vänner.

Under natten kom en hel del regn och vädret var inte det bästa på söndagen så vi tog genaste vägen tillbaka Rättvik. Tack till Rina och alla andra för en toppenhelg!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-