Lomviken - Glötberget

Onsdag morgon, klockan i köket på Lomviksgården visar fortfarande sommartid, så klockan 4 stiger dom första forkarlarna upp och tycker det är dags att upp och fodra hästarna, men möts av protester då dom flesta vill sova minst en timme till.

När alla är uppe, hästarna och folket fått i sig mat så är det dags att starta årets tur. 9 hästar åker mot dagens mål som är Glötberget.

Turen startade över sjöarna mot Drevsjö, det var go väder hela dagen och fint före, lite småblött på vissa ställen, men en underbar dag. I Drevsjö tog vi turen förbi ålderdomshemmet och det var lika uppskattat som vanligt. Sedan blev det lunch vid butiken på Drevsjö där dom bjöd på kaffe, våfflor och cacao.

Efter en 5 minutare vid Elgåvägen så var det raka spåret fram till Glötberget, där hästarna fick stå ute på natten. Vi bjöds på trevlig middag tillsammans med värdfolket och ett fint boende. 

Dagen sammanfattas som underbar! Fint väder, lugnt tempo på foran, många raster med musik och sång. Vivi har även framfört sin egna visa, Forkörarfärd, som hon skrivit till ett minne av forkörarturen 2010.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-