Sommarturen 2011

Vi samlas på Furudalsbruk söndagen 17 juli. Det finns ett veteran museum där, och det höll till norrmän där under andra världskriget. Guidad tur på museet kl 16. Middag kl 18 på kvällen, vi sover i puben. Frukost kl 08 på måndag. Vi försöker komma iväg vid 09. Var och en betalar för sig 130:-/pers för middag, frukost och övernattning.

Måndag 18:e Kommer vi till Karl-Gustav på hans fäbod och vi övernattar hos honom.

Tisdag 19:e Åker vi från Karl-Gustav mot bergkarlås för övernattning vid kolmilan. Vi blir bjudna på middag när vi kommer fram. Boende i eldpall koja.

Onsdag 20:e Blir vi kvar för olika aktiviteter och tändning av milan hos grabbarna vid kolmilan. Vi fixar med mat själva.

Torsdag 21:e Åker vi från kolmilan till Ickholmen. Där blir det middag när vi kommer fram. Vi bor i gamla kvarnen.

Fredag 22:e Åker vi från Ickholmen mot Rättvik och där blir det butiksstop om nån behöver. Sen åker vi vidare ner mot Tällberg för lunch. Efter lunch åker vi vidare hem mot Lars Björk och hans familj.

Sista anmälningsdag 15 juli bara så att vi har lite koll på hur många vi blir för dom som ska greja med mat åt oss. Skillnaden mot vinterturen är att det kostar inge att vara med men var och en betalar för sig. Ni kan anmäla er till mig på tele eller mail, 070-5531669, mailadress peraby@hotmail.com

Väl mött till en trevlig sommartur

Mikael Heed

 

mer info om Furudals bruk finns på hemsidan; http://www.furudalsbruk.se/

och Grunubergs fäbod; http://www.grunuberg.se/info.htm

 

Inget medlemsskap i föreningen behövs för att vara med på sommarturen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-