Sorken Vestre - Sætern Nordre

Julle med mysparet Helena & Jocke Julle med mysparet Helena & Jocke

Det var en festpreget samling forkjørere som fora hester kl 04,30 ved Sorken Vestre idag. Vår vert Stefan Nymoen ville feire sin 50-års dag sammen med oss på samfunnshuset, og denne triveligekvelden satte sitt preg på følget vårt. Vi kom i vei 07,15 fra Sorken i "passlig" temperatur. Alle forhåndsvarsler om overvann og tungt føre slo heldigvis ikke til - sledene gled så fint inn i den lysnende dagen og trøtte forkjørere kunne slappe av med en dupp (eller flere)under skinnfellen. I ni-tida titta sola frem i sørøst og gjorde dagen enda vakrere. Ingen vind, bare en og annen snøfille falt på hest og folk mens vi i fint sig nermet oss Storbekken, 16-18 km fra Sorken. Vi tok oss opp på den veiløse gården fra 1800-tallet kl 10,45 og kunne nyte lunsj fra ferdaskrinet omgitt av vakre tømmerbygninger fulle av historier fra forgagne tider. Her har det vært mang en forkjører gjennom årene - noe å fintenke på der vi satt på den erverdige, 3-seters utedassen. Per Herberg, sønn av Ingeborg Anna Storbekken, hade tennt opp i sommerstua og fortalte at det hadde vært dyr på gården frem til midten av 1980-tallet. Han kunne også berette at søsteren til hans bestefar hadde vært med på å sette opp gammelhuset på Sætern Nordre - der vi skall sove neste natt.

Det flotte været fortsatte resten av turen med solgløtt innimellom og lett føre. Det var sporet fra Kløvsteinen og frem til vi kom ut på veien med Måssåbakken. Vi ankom Sætern rundt 16,30. Her har våre firbeinte venner fått oppstalling i gamle ferdasstaller fra midten av 1700-tallet.

Tradisjonen tro har vi spist rømmegrøt og lokal fisket sik. Nydelig mat som metter godt til sultne forbønder etter en lang dag. Marsipankake ble det også servert før vi spiller oss inn i de sene nattetimer med spelmannslaget. Hurrabuus!!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-