Översjödalen - Narjordet

Lördag morgon, foran drar iväg klockan 06,00 och det är 18-20 minusgrader och stjärnorna lyser fortfarande på himlen..

Ganska snart så ryker första skakeln och vi börjar fundera på hur lång dagen blir om den börjar så. Men det går bra och dom första trugorna kommer på och vi får se solen gå upp.

Vi kommer in på fjället efter lite slit upp och första vattenstoppet blir vid Svarthaugen och sedan en fantastisk lunch, 900 m.ö.h med sol och helt vindstilla. Vi får se fjällripor och järvspår och tillsammans med klockornas klang och hästarnas slit så blir det en minnesvärd dag över fjället.

Nere i Narbuvoll tar vi fem minuters paus med vattning av hästar och sedan åker vi vägen till Narjordet. När vi kommer fram har det hunnit bli helt mörkt och det är skönt att vara framme. Vi får bo i samfunnshuset och vi får möjlighet att torka upp våra blöta kläder och utrustningen. Hästarna bor i fjös även här. Vi får middag, får i kål, i samfunnshuset och spelmanslaget spelar upp inför ett fullt samfunnshus och sedan blir det hurrabuus med gänget till in på natten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-