Blogg: Bør Børsonturen 2014

Torsdag 13.2.

Endelig er dagen her! Lomviksgården fylles opp av folk og dyr i løpet av dagen og kvelden. Vi kjenner på en spenning og forventning til det som ligger foran oss, men i kveld skal vi bare finne sammen, hilse på gamle kjente og finne nye bekjentskap. Britt med flere hadde ordnet med varme i hus og god suppe med tilbehø, kaffe g kaker. Tusen takk for deilig velkomst! Lomviksgåren er aldri så levende som når den fylles med lys, varme på peisen, med folk og dyr en vinterkveld i februar. Ekstra spennende med våre nye venner fra Litauen. Velkomsttale og div info går på engelsk, og vi hjelper hverandre så godt vi kan.

Fredag 14.2.

Sigurd hadde kjørt veg over Fløtningssjøen og Vurrusjøen med vår nyinnkjøpte beltevogn. Det viste seg at det var mye overvann på disse sjøene, så det ble en utfordrende første etappe for folk og dyr.

Men alle kom seg vel over, og det var deilig med en stopp på Drevsjø. Ved sykehjemmet var det mange skuelystne og Oddbjørn var snar med å finne fram toraderen til stor glede for alle. Formiddagsmat ved butikken hvor bålpanna sto klar. Resten av vegen til Sorken gikk lekende lett på god snødekt vinterveg. Det var ikke forsvarlig å kjøre på Femundsisen i sørlig ende.

På Vestre Sorken gård føler vi oss hjemme. De gamle bygningene med sin særegne atmosfære gir oss den stemningen vi alle setter pris på. Stefan ønsket oss velkommen på trappa.

Her var det tid for en god hvil før vi ble invitert inn til middag. Gamlestua var dekt til 30 personer, og det ble jubel og hyllest til Gammel-Bentza som var kokk. Hun har vært savnet, og aldri har vi hørt Pål tale med innlevelse og glede som til henne! Det ble en fantastisk hyggelig kveld med musikk og sang, visning av Bør-Børson film, prat og latter. Sigrid Stubsveen fra Engerdal kom med fela og ble med oss denne kvelden og hele neste dag.

Lørdag 15. februar

Vi våknet til gråvær og det skulle bli mer snø og ruskevær. Vi drømmer om mange minusgrader, men heldigvis har vi vinden i ryggen og vegen er lett. Vi fulgte bilvegen fra Sorken til Elgå med noen kaffepauser underveis.

Ved Småsjøvollen stoppet vi for å fylle opp vann og matstoppen foregikk i vegkanten ved Elgådalskrysset. Vi kunne kjenne eimen av surstrømming, og vi forsto at Kjetil og StorPo hadde det helt fint. Vi ble innlosjert på to gårder i Elgå, ved Elgåen og Båtstø. Det var litt usikkerhet om hvor vi skulle plassere hester, men etter noen runder i grenda var alle på plass i fjøs, stall, i skog og hytter. Med god mulighet for vedfyring, fikk vi tørket opp klær og tepper.

I Elgå kirke ble det invitert til forbondemesse og minnesamvær etter Gunnar Lindberg. Spelmanslaget og søsknene Husdal bidro med flott musikk og hyllest til Lindberg. Sigurds minneord ga oss innblikk i en engasjert og kunnskapsrik mann med hjerte for historie og gode viser. Det ble en flott stund i Elgå kirke. Så fyltes Bryggeloftet opp med forkjørere og andre gjester til middag og fest. Vi fikk anledning til å hilse på Rendølene som hadde kommet over isen for å være sammen med oss herfra. De hadde hatt en særdeles stri tur over sjøen med hard motvind og snøvær. Spelmannslaget stilte med nye hatter og blyant bak øre etter inspirasjon fra Bør og kjøpmanns-tema for turen. Utpå kvelden kunne vi observere både to og tre blyanter bak ørene. Takk for en livat kveld, og med Sigrid på laget, ble det til og med pols! Gutter- dere kledde å ha med ei vakker ung dame

Søndag 16.2.

Vi var spente på Femundsisen, men Rendølene forsikret oss om trygg is og tørt føre. Det viste seg at turen over ble lett for både folk og dyr, det var lite snø og til dels bar is. Vi telte nå 13 ekvipasjer i foran. Litauerne med sine hester i to-spann holder seg bakerst og har kommet i god rytme med hester og utstyr.

På Jonasvollen ble vi hjertelig møtt med kaffe og kaker. Vi spiste godt og fikk musikk etter maten. Sigurds urfremførelse av Allan Edwalls vise ble tatt i mot med jubel og applaus. Så gikk turen videre langs vegen til Sæter gård i Tufsingdalen. Vi fant plass i stall, og stuer og hadde en god kvile før middag på samfunnshuset.

Mandag 17.2.

Tirsdag 18.2.

Fra innkjøringen på Røros. Ove og Per Arne med sin flotte brennvinstønne på sleden. Martnan 2014 er i gang!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-