Bredalslia - Röros

Måndag morgon, alla hjärtans dag och vi hoppar i kalla stela skor och packar ihop lägerplatsen för att bege oss iväg på charmör-etappen som turchefe beskrivit dagen.

Det blåser medvind och snöar hela dagen och det blir många pauser. Några av hästarna trampar genom spåret och behöver hjälp för att komma upp igen. Vi känner på oss att det kommer bli en lång dag.

Många drängar går i förväg för att göra lassen så lätta som möjligt, men några av dem tar fel väg på fjället och hamnar tillslut i en bu, där dom kan ringa och höra vart dom är egentligen. En liten stund senare kommer en bandvagn och plockar upp dom vilsna forkörarna och dom kan åtrförenas med resten av gänget som är ca 200 meter bort. Blåsten och snön gör att det är omöjligt att se så långt på fjället och att gå tillbaka i den motvinden är helt otänkbart. Tidningen har ett stort reportage dagen efter med två sidor om denna händelse, som var en aningens överdriven.

När vi sedan kommer till trädgränsen avtar vinden och då är det bara en kort tur ner till Röros och det känns skönt efter denna dagen.

Vi stallar in hästarna på olika gårdar och sedan är det middag hos Kristian i Ellensveta. Hurrabuus med gänget efter en underbar tur.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-