Vålbrändan - Støa

Marit & StorPo Marit & StorPo

Dag 2 startade med fodring av hæstarna redan klockan halv fem på morgonen. Klockan sju var hæstarna i selen och det bar av igen. Færden gick i længs en slingrande skoter led i granskogen och det var fortfarande mørkt i starten. Føret var kanon, det var trampat och brett så att både folk och hæstar lætt kunde ta sig fram. Det gick omvæxlande øver myrar och in i skogen i ca arton kilometer fram till Rørbæcknæs. Vi føljde vægen fram till Flermoen dær Gunnar Lyseggen væntade med eld och kaffe. Efter en vælbehøvlig långlunch gick færden vidare efter Flerdalsvægen mot Støa. Sista biten fick hæstarna pulsa och spåra genom skogen. Det gick tungt men bra och skymmningen føll innan vi kom fram till dagens mål, Støa samfundshus. Hæstarna stalldes in i hos Bjørn Støa. Kvællen avslutades med god mat och en førelæsning av Bjørn om Støa kanal.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-