Höstturen 2011

Höstturen 2011 har gått av stapeln och i år gick den i Mora trakten, närmare bestämt från Selja till Siljansfors via småbyarna på vägen.

Vi var tre ekipage som startade hos Per Arne i Selja, Erik&Kristina&Vivi med Julle, Marie&Emma med Buster och Per Arne&Moa med tvåspannet Bella&Pelle.

Vi tog oss sakta men säkert fram och i byn Vika plockade vi upp Ove&Camilla med Loke som gjorde sällskap med oss resten av turen till Siljansfors.

Resan dit gick över stock och sten och även ett dikessafari blev det med en liten reparation, men med den gemenskapen och hjälpsamheten som är så löstes problemet snabbare än snabbt. Vi testade även att gå längs med järnvägen och det gick helt okej, alla hästarna tog det med ro och kuskarna fick guppa lite extra. När vi kom fram till Siljansfors blev vi inkvarterade i ett eldpallkoja och hästarna fick dela upp sig i två olika stall. Vi installerade oss alla och gjorde middagen över öppen eld. Sen satt vi runt elden och pratade innan vi trötta la oss för att sova..Vivi, som gick i väntans tider på att bli mormor, åkte hemåt på kvällningen för att komma tillbaka nästa dag igen..

Fredagen åt vi frukost innan vi gick ut och fixade hagar till hästarna och sedan fick dom komma ut för att sträcka på benen och vi gjorde oss klara för invigningen av flottningsmuséet, orsaken till att vi var just här.

Först fick vi komma in i det som kallades Milan, en byggnad som såg ut som en gigantisk mila, där det var ett föredrag om flottningen i Dalarna i slutet på 1800-talet och in på 1900-talet. När det var slut fick vi oss en rundtur i området där det berättades om allt vi passerade, skogskojor från olika tider och även en del maskiner som använts. Vi kom fram till flottningsmuséet och där invigdes det av landshövdingen Maria Norrfalk. Vi fick komma in och se oss omkring och det var väldigt fint allting där.

Vi gick sedan tillbaka till oss och Per Arne skulle bjuda på lunch, en underbart god räksmörgås.

Sedan gick vi en egen tur runt området och såg på deras milplats och kolarkojorna som dom hade.

Framåt kvällningen var vi tillbaka i eldpallkojan och eldade och myste på och Per Arne visade än en gång upp sina kockkonster i form av avocado med oströra till förrätt och till middag, potatisgratäng och filé. Till middagen hade vi även fått gäster ifrån Trysil, Hans Ole och Gunnar.

En trevlig kväll tillsammans runt elden och vi avslutade med att försöka sjunga lite visor, men utan vidare resultat.

Lördagen packade vi ihop oss och började resan hemåt mot Selja igen. Den här gången gick vi en lite annan väg som innebar lite mer trafikerad väg, men det gick bra det också. Vi lämnade av Ove och Camilla i Vika, där vi åt lunch, och sedan nästa stopp i Selja.

Ett slitet men glatt gäng packade in sig i bilar och hästtransporter och begav sig hemåt med lite nya erfarenheter i bakfickan..

 

På länken under kan man läsa vad Dalarnas tidningar skriver om invigningen, om man sedan klickar på den lilla bilden kommer det ett bildspel med flera bilder.

http://www.dt.se/nyheter/mora/1.4025671-flottningsmuseet-i-siljansfors-invigt

 

Nu väntar vi och ser om det blir en till liten hösttur innan vintern kommer, mer info om detta kommer..

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-