Idrehelgen 20-22 maj

Lilla stallet färdigt Lilla stallet färdigt

Det var ett gäng arbetssugna forkörare som samlades på fredagsmorgonen i Idre för att försöka göra färdigt taken på stallen där. Vi var såpass många så vi kunde dela upp arbetet på flera olika saker, spika på foderbräder på lilla stallet, barka stammarna, spika på läkten på stora stallet, lägga i blöt pärten som vi hade kvar från förr, göra i ordning banorna för pärthövlingen.

På eftermiddagen var alla förberedelser klara så vi kunde ta ut hästarna Skogstadbron och Sogna Lindar på banan och testa. Hyveln gick inte så väldigt bra och vi testade med olika metoder men hittade inte riktigt den rätta så vi gav oss framåt kvällningen. Men då hade vi ändå hunnit med en hel del.

 

På lördagsmorgonen kom det fler arbetssugna så då sattes det igång på taket att spika och det gick i rasande fart, den blötlagda pärten gick åt och pärten som blev på banan blev inte riktigt så bra som vi ville ha den så det blev en del justeringar och funderingar på hur vi skulle få till det och till slut så kom vi fram till det som funkade bäst, och då gick det som en dans på pärtbanan. Så stora stallet fick även det på foderbräder och blev så fint när det var klart.

På eftermiddagen kom det ännu fler så sista timmarna hjälptes vi alla åt att städa undan runt stallen och plocka undan banan för att sedan avsluta arbetshelgen med grillkväll. Vi blev hembjudna till Myr Herbert Halvarsson att sitta i hans slogbod som låg ner mot sjön där i Idre så det var så trevligt där så. Vi använde vår egen kol i grillen som vi kolat vid Lomviksgården. Herbert bjöd på kaffe och kaka efter maten och vi satt och pratade en stund in på kvällen.

 

Söndagen var det årsmöte och urstädning av huset som stod på schemat.

 

Vi vill tacka alla som kom och hjälpte till så stallen kunde bli klara. Nu väntar vi bara på vintern så vi kan komma dit och få använda våra fina stallar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-