Drevdagen - Lomviken

Spontan dans vid Mon gård Spontan dans vid Mon gård

Efter en lyxövernatting för både folk och hästar på Drevdagens Vandrarhem och ett flott stall, blev det fodring 5:30 samt frukost på restaurant Fjällbjörken. Foran drog vidare kl. 9. Vi tog skoterleden genom en orört vacker natur som Pierre, Hanna, Klas, Patrik hade kört till en fin väg genom. Kontrasten blev stor när vi kom in i et avverkningsområde med stora skogsmaskiner. Sedan följde vi skogsbilvägen som kom ut på Rv 70 strax öster om Storbo. Där blev vi bjudna på kaffe och smörgåsar på Mon gård. En trevlig lunsj där vi åxå fick dansa till Sigurd och Oddbjörns musik. Sen gick färden till vår egen färdasgård Lomviken.

Vi fick middag i gammelhuset, en god soppa som Sonja gjort. Stine, Julie och Britt hade eldat och gjort trevligt för oss alla. Sophia, Monica, Anna och Rina kulade magiskt i den svarta natten medan vi övriga stod vid elden och njöt at mystiken. Den kolakojsdörr vi fraktat hit, blev nu montrad och kojan invigdes högtidligt med Erik Sundins hemgjorda svartbärsbrennvin.

Efter en dag med många fina upplevelser både över och under snö, för vissa, så gikk vi till sängs vid midnatt. Erik, Kristina och Rina sov i kojan. Guro och Kjetil sov på pigeloftet. (For noen ble det litt senere ... "Villmannen" kom, og det var mye som skulle deles denne kvelden. Hurrabuus!)

 

Kjetil, Ann Hege, Fabrikörn

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-