Lomviken - Sorken Vestre

Avresa från Lomviksgården Avresa från Lomviksgården

I mörket ved 6- tiden, kröp folket fram fra loft og kjeller i Lomviksgården. Hestene skulle stelles og frokost skulle ordnes på kjökkenet. Det lysnet til en vakker og solrik dag med 18 minusgrader på morgenkvisten. Det er herlig å fölge med på hvordan alle gjör sine ulike ting for å få alt pakket og klart for avreise. För klokken åtte stilte vi opp til fotografering av hele gruppen utenfor hovedhuset.

Så bar det ned til Flötningssjöen og Vurrusjöen, der solen etterhvert varmet i ryggen. Det var en utrolig vakker dag med blå himmel og vindstille. På Drevsjö stoppet vi ved sykehjemmet, der hestene fikk vann og beboerne et vakkert tilbakeblikk fra gamle tider. Oddbjörn tok fram sin torader og skapte god stemning både ute og inne. Etter en kort stopp på butikken, ble det vegkjöring til Femundslandet. Båpannen og kaffen var klar og vi tok oss en god lunsj fra ferdaskrinet. Takk til de herlige damene ved " Krekling og villsau"! Kjetil prövde å lage litt god-lukt i fölget, og hengte "wunderbaum" på sledene. Men den som ler sist, ler best... Det var han selv som måtte slite med "godlukt" i sleden sin fram til Vestre Sorken gård.

Vi gikk en bit på Femund för vi tok vegen videre til Sorken. Der ventet Stefan med familie og venner på oss. Islyktene var tent og kaffebålet var tent på tunet. Det er en fantastisk opplevelse å få ferdes på denne måten og ende opp på et tun som Vestre Sorken. For et sted å kommet til, få bo og sove! Og for en gjestfrihet! Etterat hestene var i stallen og vi hadde fått på penskjorta, gikk vi til Samfunnshuset. Der feiret vi Stefans 50-års dag med deilig gröt og spekemat og dans til Dalarne Femund spelemannslag. Gratulerer og takk så mye! Vi håper dere finner en fin plass til moraklokka! Vi gikk tilbake utpå natta, der faklene fortsatt lyste veg.

 

Lina, Jorulf, Guro

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Christine Brændvang » LITE FRÅN TUREN:  ”Er det mulig å hilse på følget på Lomviksgården i morgen, torsdag 11.?”

  • Daniel Johansson » Kolar Gösta har avlidit:  ”Tack för allt ni skrivet. Jag minns min morfar på väldigt mycket. Det mesta jag..”

  • Sigurd » Rövarturen 2015:  ”OBS,OBS turen starter den 5 februar, avreise på morgenen, oppmøte den 4 februar”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-